Recap eerste helft 2022


Hoe zag onze eerste helft van 2022 er uit? We vertellen het in deze recap.

eToro laten varen

Eind vorig jaar hebben we onze investeringen uit eToro gehaald, zoals beschreven in ons vorige artikel. Ook al zijn we nog altijd erg tevreden over de functionaliteiten dat dit platform met zich meebrengt, werden we wel regelmatig gevraagd diverse documenten naar hen toe te sturen. Bijna elk kwartaal vroegen ze om bankafschriften en documenten welke bevestigen op welk adres we wonen.

Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat eToro niet in Nederland gevestigd is, gezien een partij als DEGIRO dat bij ons maar eenmalig heeft gevraagd bij het opzetten van ons account.

En dus, alle investeringen gesloten en het geld teruggestort.

Verder op DEGIRO

Zo hebben we begin dit jaar de in waarde op DEGIRO verhoogd met wat er terug kwam uit eToro.
Ook storten we nog steeds elke dag €10 naar DEGIRO naar de persoonlijke tegenrekening die je daar hebt.
Daarnaast heb ik een scriptje geschreven welke periodiek kijkt hoeveel vrije ruimte er is om een nieuwe positie te openen, en zo mogelijk een order plaatst. Zo gaan onze investeringen daar automagisch en hoeven we ons niet druk te maken over het ’timen van de markt’, we spreiden tenslotte continu.

Vakantiehuisje?

De laatste tijd staat onmiskenbaar in het teken van onzekerheden. Is de Corona op de terugweg, laait er meer onzekerheid op door de conflicten in het oosten van Europa. Onder andere hogere olie/brandstof en voedsel prijzen als gevolg. Ook reageren de markten hier op. Al scheelt het dat we op DEGIRO enkel in de ETF zitten, waardoor de percentages qua daling reuze meevallen, is het nog steeds spannend.

Huizenprijzen blijven nog steeds gaan. Ook al stijgt de hypotheekrente al wel weer wat, huizen/vastgoed blijven een redelijk zekere container voor het meeliften op inflatie, wat je op een bankrekening niet hebt, daar wordt het sowieso met de dag minder.
Tezamen met de wens om er soms wat makkelijker even tussenuit te gaan en een extra stroom van mogelijke inkomsten, groeide de zoektocht naar bijvoorbeeld een leuk vakantiehuisje hier in Nederland.
Dit wilden we kunnen bekostigen met enkel geld wat we reeds hebben, dus geen lening of hypotheek. Gezien de prijzen en werkzaamheden die je hebt bij verhuur (reistijden, schoonmaak en onderhoud), wilden we dit wellicht samen met vrienden oppakken.
Uiteindelijk is dit er nog niet van gekomen gezien de afstand naar het huisje wat we op het oog hadden. Ruim 1,5u a 2u voor een enkele rit werd net wat te gortig om het te combineren met de wekelijkse werkzaamheden.
Wel heeft ons onderzoek hier in duidelijk gemaakt dat we dit wel zien zitten, plus dat vastgoed een fijne, relatief stabiele bron kan zijn.

Vastgoed voelt wel als een tak waar je enkel inkomt als je nog ergens een paar ton hebt zwerven. Maar er zijn platformen om hier als starter ook in te stappen, hier komen we straks op terug.

DEGIRO wat afgeroomd voor nu

Zoals we vertelden, voelde de algehele markt wat onzeker aan de laatste tijd en is onze focus wat verschoven naar vastgoed.
Om hier verder naar toe te verplaatsen, hebben we ongeveer 80% uit DEGIRO gehaald, welke we gaan inzetten op SamenInGeld, hierover zometeen meer.

Onze huidige aanpak op DEGIRO blijft nog ingewijzigd. Elke dag €10 hier naar toe welke automatisch wordt toegewezen aan de door ons gekozen ETF’s.

Verder ingezet op SamenInGeld

Voor ruim een jaar zijn we reeds actief op SamenInGeld, wat vertrouwen heeft opgebouwd. Elke maand krijg je een uitbetaling van de doorgeborrelde hypotheekrente over je investering en aan het einde van de looptijd krijg je het initiële ingelegde bedrag weer terug.
Dit hebben we een jaar reeds draaiende, ooit met €1000 begonnen, en voor zeg 36 maanden krijg je elke maand in dit geval een €5 a €6 terug. Er zijn winstgevendere investeringen, maar het is wel keurig stabiel.
Dit in combinatie met de onzekere tijden, die voor ons gevoel nog wel een paar jaar hun effect gaan hebben, voelt dit als een prima keuze voor nu, en dus hebben we de 80% van de investeringen uit DEGIRO overgezet naar SamenInGeld.

Dit was onze recap van de eerste helft van 2022. Met vol vertrouwen, op naar de tweede helft!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen