Gestopt bij eToro


We zijn gestopt met beleggen via het handelsplatform eToro. Het grootste deel van onze beleggingen stond op eToro, ook al is het een heel fijn platform om mee te beleggen gezien het gebruiksgemak, halen we toch alles er uit en zetten we dat over naar DEGIRO.

Waarom?

eToro was fijn. Sinds 2013 maak ik hier al gebruik van, en met veel plezier. Een steeds verder groeiend platform en community om kennis te delen. Makkelijk inzicht in alle grafieken, en je eigen portfolio. Daarnaast de mogelijkheid om andere investeerders te kunnen kopiëren en fractionele posities te kunnen openen, waren fijne aspecten.

Maar dan de reden waarom wij hier nu vertrokken zijn. Laatste tijd kregen wij steeds vaker mailtjes met de vraag of we onze laatste stortingen konden verantwoorden. Of we bankafschriften konden opsturen vanonze rekeningen, loonstroken, etcetera. Dat zijn verdere gegevens wat hen niets aangaat naar ons inziens. En die vragen kregen wij meermaals per maand. En anders zou ons account worden beperkt.

Vol vertrouwen vol naar DEGIRO

Op DEGIRO zijn wij ook al even actief. We zijn een jaar geleden begonnen op meerdere platformen om deze ook met elkaar te kunnen vergelijken. Onze beleggingen op DEGIRO lopen ook gestaag op met een mooie groei, en dus hebben we een tweede thuis voor het geld wat vrij komt uit eToro. Daarnaast zijn er ook nog bijkomende voordelen van lagere transactiekosten en meer ’trackers’ welke werken met de Euro als valuta.

We hebben op DEGIRO een portfolio bestaande uit 7 verschillende ETF’s, waar we enkel meer in zullen investeren en voor nu dus geen andere ETF’s zullen kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen