Mr and Mrs Fire


Wat leuk dat je (per ongeluk of bewust) op Making fire terecht bent gekomen! Hier nemen wij, Mr. en Mrs. Fire, jullie door middel van blogposts mee op onze reis naar financiële onafhankelijkheid (verder: FO). We horen het je denken: nóg een blog. Of misschien zelfs wel: nog een blog over financiën. En juist daarom willen wij het anders doen. Realistische en eerlijke posts zonder moeilijke, technische details en uiteraard met de nodige humor (en waar nodig zelfspot).

We zullen onszelf voor de netheid even voorstellen.
Mr. Fire (op moment van schrijven nog 29, maar daar komt sneller dan hem lief is verandering in) is bijna anderhalf jaar freelance softwareontwikkelaar en bijna even lang vader.

Mrs. Fire (ook 29, nog een heel jaar lang) is na een pauze van bijna een jaar om full time moeder te kunnen zijn weer terug op het honk van het onderwijs als docente Nederlands op het mbo. Voor nu genoeg over ons, nu naar onze ‘reis’.

Hoe clichématig het misschien ook is, het begon, zoals zoveel briljante ideeën, op vakantie. In ons geval op onze vakantie in Normandie. Ons idee? Samen financieel onafhankelijk worden. Alle credits voor het opperen van dit idee gaan overigens naar Mr. Fire die het boek “Miljonair met een gewone baan” van Oeds-Jan Postma bestelde voor op vakantie, het nog voor de vakantie uit had en er zo enthousiast over was dat hij het Mrs. Fire aanraadde. Meerdere keren. Tot ze in Normandie dacht: Vooruit met die welbekende geit. En gelukkig maar, want dat boek is het startpunt van onze reis naar financiële onafhankelijkheid (verder: FO).

Om FO te worden, is het wel handig om een doel voor ogen te hebben. Ons nog redelijk natte-vinger-doel is dat wij over 15 jaar (dus wanneer we 45 zijn. Correctie: Mr. Fire is dan 45. Mrs. Fire heeft op dat moment nog de jeugdige leeftijd van 44.) FO willen zijn. Wat we nodig hebben om dit doel te bereiken en of dit wel of niet realistisch is, daar komen we zeer binnenkort op terug. Zo snel mogelijk een realistisch doel (op papier) hebben is namelijk het begin van een succesverhaal.

We gaan beginnen. Fire in the hole!

Benieuwd naar hoe wij van start zijn gegaan? Dat lees je hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen