Cashflow


Omdat de discipline om effectief met je geld om te gaan een uitdaging kan zijn, wilden we het ons zo makkelijk mogelijk maken. Mr. Fire werkt in de IT, dus moet alles waar mogelijk wel lekker geautomatiseerd worden.

Beiden zitten we bij de bank BUNQ, welke ons in staat stelt in een paar seconden nieuwe (IBAN-)rekeningen te openen en eventueel te delen met elkaar. Zo zijn wij tot onderstaande structuur gekomen. Beide met een eigen potje voor persoonlijke dingen en een spaarrekening als buffer. Daarnaast hebben wij een structuur opgezet voor het gezamenlijke deel waar op één rekening (input) elke nacht om 00:00 uur door ons beide een betaling (lees: geplande betaling via BUNQ) naar wordt gedaan. Daarna, een paar minuten later, gaan er vanaf die inputrekening nog drie betalingen de deur uit: naar beide huishoudelijke rekeningen (boodschappen en huis) en naar de beleginputrekening. Van deze laatste pakken we periodiek wat af en stoppen dat in de naar ons wenselijke brokers (eToro, DeGiro, Binck, WhiskyInvest).

In een volgende blog komen we terug op de bepaling van de betreffende bedragen die we hebben ingeplanned in onze Cashflow.

Lezen waar we het voor doen? Dat kan hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen